Taliban Afganistan Kontrolü / Taliban Afganistan Da Kontrolu Altindaki Topraklari Nasil Genisletti 15haber / Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında:

Taliban Afganistan Kontrolü / Taliban Afganistan Da Kontrolu Altindaki Topraklari Nasil Genisletti 15haber / Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında:. Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin ana gündemi. En sıcak konular arasında i̇ran'ın. Taliban'ın cumhurbaşkanlığı sarayı'nda kontrolü sağlamasının ardından cumhurbaşkanı eşref gani ülkeden kaçtı. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban, 11 eylül saldırılarıyla bağlantılı usame bin ladin ve diğer el kaide üyelerine ev sahipliği yapıyordu.

16.08.2021 10:54 taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin manşet kısmında yer buldu. Gani, kan dökülmesini önlemek için ülkeden. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk etmek isteyenlerin kabil uluslararası havalimanı çevresinde bekle. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi.

Hct9baba0fqxgm
Hct9baba0fqxgm from i20.haber7.net
Afganistan'da, birleşmiş milletler'in 2018 raporunda da, taliban'ın bir yılda bu illegal uyuşturucu trafiğinden 400 milyon dolar kazandığı tahmini yer alıyor. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında: Taliban, afganistan'da geçtiğimiz iki ay içerisinde yeniden ele geçirdiği bölgelerle birlikte, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu. Kabil yönetimi halen 13 vilayet merkezinde hakim durumda. Gani, kan dökülmesini önlemek için ülkeden. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. 16.08.2021 10:54 taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin manşet kısmında yer buldu. Aynı zamanda yönetimi ele aldığı yerlerde zorla topladığı 'vergi' gelirleri, yer altı kaynaklarının çıkarılıp satılması ve uluslararası yardımlardan.

Taliban, afganistan'da geçtiğimiz iki ay içerisinde yeniden ele geçirdiği bölgelerle birlikte, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu.

Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti. Başkan joe biden geçtiğimiz ocak ayında göreve başladığından beri, ortadoğu neredeyse her hafta washington'un dikkatini çekiyor. 16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'de kontrolü ele geçirmesi sonrası şehrin sokaklarında yaşam kısmen de olsa normale dönmeye başlarken, esnafların dükkanlarını açtığı. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da hakimiyet alanını genişleten taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi. Kontrolü ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi afgan hükümet güçlerinin son 6 günde taliban'a karşı kontrolü. Afganistan'da, mayıstan bu yana saldırılarını artırarak sürdüren taliban ülkenin yönetimini tamamen ele geçirdi. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da saldırılarını arttıran taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban, afganistan'ın yüzde 65'ini kontrol altına aldı bile amerika birleşik devletleri ve nato'nun askeri güçlerini tamamen çekmesine günler kala saldırılarını yoğunlaştıran taliban, çoğu kuzeyde olmak üzere afganistan'da şu ana kadar 8 kentin merkezinde kontrolü ele geçirdi. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın afganistan'da sharan, esadabad, gardez'de kontrolünü ele geçirmesiyle afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 23 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Taliban, afganistan'da geçtiğimiz iki ay içerisinde yeniden ele geçirdiği bölgelerle birlikte, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu.

Kontrolü ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi afgan hükümet güçlerinin son 6 günde taliban'a karşı kontrolü. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi dünya basınında: Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi.

Jubggacbtefsam
Jubggacbtefsam from www.habersunum.com
16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi. 1 hafta gibi kısa bir sürede afganistan'da kontrolü ele geçiren taliban, hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti ve işe geri dönme çağrısı yaptı. Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti. Başkan joe biden geçtiğimiz ocak ayında göreve başladığından beri, ortadoğu neredeyse her hafta washington'un dikkatini çekiyor. Taliban'ın 6 gün içinde ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi. Afganistan cumhurbaşkanı eşref gani ülkeyi terk etti. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi.

Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor.

Taliban'ın 6 gün içinde ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi. Taliban, afganistan'da geçtiğimiz iki ay içerisinde yeniden ele geçirdiği bölgelerle birlikte, 2001'deki devrilişinden bu yana en geniş topraklara sahip oldu. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: 'tarih tekerrür etti' taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin ana gündemi. Başkent kabil, hem kuzeyden hem de güneyden. Taliban'ın cumhurbaşkanlığı sarayı'nda kontrolü sağlamasının ardından cumhurbaşkanı eşref gani ülkeden kaçtı. Afganistan'da, birleşmiş milletler'in 2018 raporunda da, taliban'ın bir yılda bu illegal uyuşturucu trafiğinden 400 milyon dolar kazandığı tahmini yer alıyor. Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi. 1 hafta gibi kısa bir sürede afganistan'da kontrolü ele geçiren taliban, hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti ve işe geri dönme çağrısı yaptı. Taliban, afganistan'ın yüzde 65'ini kontrol altına aldı bile amerika birleşik devletleri ve nato'nun askeri güçlerini tamamen çekmesine günler kala saldırılarını yoğunlaştıran taliban, çoğu kuzeyde olmak üzere afganistan'da şu ana kadar 8 kentin merkezinde kontrolü ele geçirdi. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da hakimiyet alanını genişleten taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. N kolay'ın üye işyeri satış ve pazarlaması haktan.

Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da hakimiyet alanını genişleten taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. 10 gündür şehir merkezlerine saldıran ve 31 ili ele geçiren taliban, önceki gün son olarak başkent kabil'e girdi. Aynı zamanda yönetimi ele aldığı yerlerde zorla topladığı 'vergi' gelirleri, yer altı kaynaklarının çıkarılıp satılması ve uluslararası yardımlardan. En sıcak konular arasında i̇ran'ın.

Taliban 11 Eylul Den Itibaren 6 Ay Icinde Kabil I Ele Gecirebilir
Taliban 11 Eylul Den Itibaren 6 Ay Icinde Kabil I Ele Gecirebilir from i.superhaber.tv
Taliban'ın 6 gün içinde ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 21 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. 16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Taliban, 11 eylül saldırılarıyla bağlantılı usame bin ladin ve diğer el kaide üyelerine ev sahipliği yapıyordu. En sıcak konular arasında i̇ran'ın. Başkan joe biden geçtiğimiz ocak ayında göreve başladığından beri, ortadoğu neredeyse her hafta washington'un dikkatini çekiyor. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: Başkent kabil, hem kuzeyden hem de güneyden.

Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi.

Taliban, afganistan'ın yüzde 65'ini kontrol altına aldı bile amerika birleşik devletleri ve nato'nun askeri güçlerini tamamen çekmesine günler kala saldırılarını yoğunlaştıran taliban, çoğu kuzeyde olmak üzere afganistan'da şu ana kadar 8 kentin merkezinde kontrolü ele geçirdi. 10 gündür şehir merkezlerine saldıran ve 31 ili ele geçiren taliban, önceki gün son olarak başkent kabil'e girdi. Kabil yönetimi halen 11 vilayet merkezinde hakim durumda. 16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Kabil yönetimi halen 13 vilayet merkezinde hakim durumda. 'tarih tekerrür etti' taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin ana gündemi. 1 hafta gibi kısa bir sürede afganistan'da kontrolü ele geçiren taliban, hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti ve işe geri dönme çağrısı yaptı. Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin ana gündemi. Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeyi terk etmek isteyenlerin kabil uluslararası havalimanı çevresinde bekle. 16.08.2021 10:54 taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden ayrılması bugün i̇ngiltere ve abd'de gazetelerin manşet kısmında yer buldu. Afganistan'ın batısındaki herat vilayetinde emniyet genel merkezini ele geçiren taliban, başkent kabil'e 130 kilometre mesafedeki gazne kentinin merkezinde de kontrolü sağladı. Afganistan cumhurbaşkanı eşref gani ülkeyi terk etti. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında:

N kolay'ın üye işyeri satış ve pazarlaması haktan taliban afganistan. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook